На финала на парламентарната кампания, БСП - ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА представи

...
 На финала на парламентарната кампания, БСП - ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА представи
Коментари Харесай

Гуцанов и Киселова във Варна: БСП - ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА ще защити и възстанови конституцията

 _2024 _02_izbori_v01 (3)

 

На финала на парламентарната акция, Българска социалистическа партия - ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА показа във Варна пред претъпкана зала вижданията си за конституционната промяна в България. Специален посетител беше доцент Наталия Киселова, претендент за народен представител от Българска социалистическа партия - Обединена левица, която подчертава върху проблемите в бранша и показа книгата си – „ Живата конституция ”.


“Моето виждане е, че не конституцията, а политическите партии и неналичието на опция на институциите да отговорят на потребностите на жителите, са причина за рецесията, в която се намираме. БСП-ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА си дава сметка, че няма да има нужното болшинство да реши дефинитивно казуса с конституционните промени, които бяха признати предходната година и по-късно отчасти оповестени за противоконституционни. Но има упоритостта да сложи въпроса в идващото Народно заседание и той да бъде решен ”, сподели Киселова пред хората.


Според нея би трябвало да бъде основана краткотрайна комисия, която да разиска възобновяване на предходната конституционна уредба. Теза, която се поддържа и ръководителя на парламентарната група на Българска социалистическа партия и лидер на листите на Българска социалистическа партия - ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА във Варна и Шумен.
“Една от най значимите точки за идващия парламент е конституцията, защото това, което се случи 49-то Народно събрание, а точно срамната сглобка Политическа партия – Демократична България, ГЕРБ и Движение за права и свободи докара до конституционна рецесия в страната ни. Трябва да се върне онази част от конституцията, която подсигурява пълномощията на президента, служебния кабинет и най-сетне да има някаква непоклатимост. А не това, на което сме очевидци сега - домова книга от няколко индивида, всичките свързани с една политическа партия, ГЕРБ. Тъй като на процедура сега нямаме длъжностен кабинет, а партиен, отпред на който стои човек на ГЕРБ и извършва вижданията на ГЕРБ и Движение за права и свободи ”, безапелационен беше Гуцанов.


Той направи и равносметка на отминалата акция. Силна, само че – без най-важното – конфликт на хрумвания и стратегии на главните партии.
“За да стане ясно кой какво пази. Аз не видях друга стратегия, направена по метода, по който беше нашата. 100 точки и 100 решения за ускорено развиване на България. Това ми липсваше. Това, което на мен ми се желае, е да има повече правдивост в естествения ни метод на живот. В правосъдната система, опазването на здравето, образованието ”, заключи ръководителят на парламентарната група на Българска социалистическа партия.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР